E a s t  A c t o n 
                                 Bullmastiffs from Finland
 
                               

 


 


Muistoissamme

Bullberry Olwyn "Olvi"
2009 - 2019
kasvattaja: Hanna Palos
kyynärpäät 0/0, lonkat C/C

Olvilla oli iso rooli pienessä kennelissämme ja suuri osa elämässämme! Olvi eli 10 vuotta ja 4 kuukautta, meidän pisimpään elänein bullmastiffi tähän mennessä. Olvi oli pieni ja pippurinen, porukan kuningatar loppuun asti. Kiitos Hanna ihanasta Olkusta! Ikävä on valtava...

Ensimmäisenä Olvia muistellessa tulee mieleen se, miten mainio ja rakastava äiti se oli pentujensa kanssa, kaksi pentuetta syntyi; ensin vuonna 2011 Banjan kanssa ja sitten vuonna 2013 Cashin kanssa.

Olvin sukutaulu on mielenkiintoinen; se on isänsä GB CH Copperfield Zamielin ainoa jälkeläinen Suomessa.

Olvin äiti on brindle-värinen "Viiru" Bullberry Tintagel. Olvin isoäiti on kestosuosikkimme "Kukka" Veteraani MV-08, C.I.B CH Bullberry Ragtime ja isoisä komea MV-09 C.I.B CH Pietra Zebulon of Trefilio Unkarista. Toinen upea isoisä Olvin takaa on FIN & S CH BH TK1 Royal Seed´s Brindle Heirloom "Aku", joka myös filmitähtenä tunnetaan osallistumisestaan elokuvaan Suden arvoitus.

Lisää tietoa Olvista löytyy täältä (Koiranet-järjestelmä)FIN & SE & EE & LV CH & EE JCH "Dotti"
East Acton Opuntia Engelmannii
2014 - 2017
kyynärpäät 0/0, lonkat D/C


Dotti oli jotain uskomattoman ihanaa, olihan se rakkaan Ruusun ainokainen poika! Ruusun pentue oli katastrofaalinen, vain yksi narttupentu ja yksi urospentu eli Dotti jäivät eloon, menetimme viisi pentua, siksikin Dotti oli ylettömän rakas...Läheltä piti, että myös Ruusu olisi menetetty tuolloin.

Dotti eli elämänsä äidin ja mummun kanssa. Nautimme joka hetkestä, oli kiva, että talossa taas oli urosbullmastiffi. Dotilla oli jotain hauskoja tapoja, esim. sujahti jalkojen välistä nopsaan sopivan hetken tullen, sama tapa on Ruusulla ja Taavi-enolla. Kun oli oikein kivaa, silmät meni ihan viiruiksi :)

Paljon ehdittiin kaikkea Dotin kanssa tehdä, sitä ihan normaalia elämää kotosalla & maalla ja sitten myös näyttelyreissuja tehden aika ajoin. Monta titteliä Dotti ehtikin saada lyhyen elämänsä aikana, se oli niin komea punainen uros.

Kyllä se on niin, että sydän särkyi lopullisesti, kun piti luopua Dotista...


FIN CH Far Isle´s Lady of East Acton "Mandi"
2006 - 2016
kasvattajat: Joseph A. & Justin D. Matano
kyynärpäät 0/0, lonkat E/E
luonnetestattu vuonna 2010 tuloksella +180, laukausvarma

Mandi saapui kauniina syyspäivänä luoksemme Atlantin takaa kasvattajansa Joen luota. On ihan mahdotonta ajatella, että siitä on miltei 10 vuotta aikaa...

Mandi oli oikea prinsessa, feminiininen lady, joka osasi heittäytyä ihan pelleksi ja haastaa kaverit mukaan leikkiin. 

Mandi eli elämänsä Tiinan & perheen luona ja koirakavereina oli ensin Roope, sitten Linus ja Sinna.

Lonkkien takia Mandia ei käytetty jalostukseen.

Lisää tietoa Mandista löytyy täältä (KoiraNet-järjestelmä)


C.I.B & FIN & EE CH Game Keeper´s Good as Gold "Tilda"
2005 - 2014
kasvattaja: Trude Hegle
kyynärpäät 0/0, lonkat C/C
luonnetestattu vuonna 2009 tuloksella +125, laukausvarma

Tilda saapui Norjasta keväällä 2005...

Tilda oli ulkonäöllisesti hyvin vahva ja iso narttu, painoa noin 60 kg. Se saavutti kansainvälisen valion arvon hyvin helposti ja pienellä näyttelyttämisellä.

Kovasti oli toiveissa, että olisimme saaneet Tildasta jälkeläisiä, mutta se ei toteutunut koskaan, ikävä kyllä.

Tilda oli melkoinen pakkaus! Ja saimme pitää Tildukan melkein 10 vuotta...


C.I.B & FIN & EE & LV & RU CH V-03 East Acton Banja Luca "Banja"
2002 -2009
kyynärpäät 0/0, lonkat C/B
luonnetestattu vuonna 2007 tuloksella +141, laukausvarma

Olemme kovin ylpeitä ja suunnattoman iloisia siitä, että olemme saaneet kasvattaa ja omistaa Banjan kaltaisen hienon "miehen", Banja oli ja on meille hyvin rakas...

Banja Luca oli perusluonteeltaan hyvin ystävällinen, melko rauhallinen ja omasi mahtavan huumorintajun! Ja tuli kaikkien kanssa toimeen eli sen kanssa oli niin helppo elää ja liikkua missä vain!

Banja oli isokokoinen uros; noin 70 cm korkea ja painoa oli noin 70-74 kg.

Banjalla on kaksi pentuetta Suomessa (v. 2004 ja 2011)  ja yksi pentueyritys sekä Suomessa (v. 2006)  että Ruotsissa (v. 2004).

Lisää tietoa Banjasta löytyy täältä...(Koiranet-jalostustietojärjestelmä)


  Rohmutassun Cinnamon "Tonja"
2004 -2006
kasvattaja: Minna Ruohonen

Tonja eli lyhyen mutta toivomme mukaan kuitenkin onnellisen elämän. Tonja oli oivallinen pari isänsä Banjan kanssa, niillä todellakin "synkkasi".

Opimme paljon uutta ja hyvää, mutta on tuskallista menettää koira näin nuorena, kaikki jäi niin kesken...Pitää kuitenkin mainita, että Tonjan viisi sisarusta elivät pitkän elämän, pari sisarusta jopa yli 10 vuotta...

Lisää tietoa Tonjasta löytyy täältä: (KoiraNet-jalostustietojärjestelmä)
C.I.B & FIN & S & DK CH V-02 Bullberry Bronwen "Lulu"

1998 - 2004
kasvattaja: Hanna Palos
kyynärpäät 0/1, lonkat D/D
Suomen voitokkain bullmastiffi vuonna 2003!

Lulu toi elämäämme niin paljon uutta tuulahdusta ja elämää, olimmehan eläneet edelliset vuodet vanhenevan ja rauhallisen bullmastiffiherran kanssa ja nyt tuli uusi ja energinen tyttönen taloon!

Ihania vuosia saimme elää Lulun kanssa; se oli fantastinen bullmastiffityttö! Näyttelyura oli myös melkoinen! Mutta kaikein parasta oli se jokapäiväinen elo hyväluonteisen bullmastiffin kanssa; voimme mennä miltei minne tahansa Lulun kanssa ja näin tehtiinkin :)

Lulu sai ensimmäisen ja ainoan pentueensa 3,5-vuotiaana (Tulppaani-pentue vuonna 2002).

Lisää tietoa Lulusta löytyy
täältä (Koiranet-jalostustietojärjestelmä)      Bizarre Bull´s Mustang "Rufus"
1989 - 1999
kasvattajat: Tita & Markku Gavrilov
lonkat A2


Rufus oli ensimmäinen bullmastiffimme, joka saapui kotiimme lokakuussa 1989. Rufus oli suurikokoinen, rauhallinen luonteeltaan, perheelleen omistautunut ja omasi melko suuren suojeluvietin.

Rufus oli väriltään brindle, joita tuolloin vuonna 1989 oli vain noin parikymmentä Suomessa!  Huutomerkki sen vuoksi, kun miettii, miten paljon brindle-värisiä on nykyään Suomessa....

Rufuksen kanssa käytiin myös tokokentillä ja jonkin verran näyttelyissä. Tosin Rufuksen näyttelyuraan tuli pitkä katkos 2-vuotiaana polven ristisiteen katkeamisen ja sen myötä tulleen nivelrikon vuoksi. Harmittavasti Rufus jäikin yhtä sertiä vaille tittelistä FIN & EE CH...Mutta sai kuitenkin elää aika pitkän elämän ... 9,5 vuotta ... sehän se tärkeintä.

Rufuksesta lisää tietoa löytyy
täältä  (KoiraNet-jalostustietojärjestelmä)